Organska i organomineralna đubriva

rEvolucijomm hranimo biljke i zemljište

Za osnovnu ishranu biljaka rEvolucija zagovara primenu jedinstvenih organskih i organomineralnih đubriva. Zašto su ova organska i organomineralna mineralna đubriva jedinstvena, i šta je to što ih razlikuje od ostalih, zbog čega je njih bolje korisiti u poljoprivrednoj proizvodnji? Odgovori na ova pitanja su ključni kako bi proizvođači shvatili šta imaju dostupno prilikom izbora za proizvodnju, i šta je potrebno da koriste za biljke koje uzgajaju. Danas, na tržištu postoji mnogo proizvoda koji nose naziv organska i organomineralna, i u tom ogromnom izboru, poljoprivredni proizvođač ostaje zbunjen, neodlučan šta da odabere, te uvek učini takav izbor da mu je cena glavni kriterij, ili pak uspešan recept iz prošlosti, koji mu u datim uslovima ne može dati bolji rezultat. Zbog toga, u nastavku, mi jasno naglašavamo zašto je rEvolucija sa ovim đubrivima u poljoprivrednoj proizvodnji.

1.
Na prvom mestu, ova đubriva kao bazu imaju stajnjak vrhunskog kvaliteta, a ne različite oblike treseta kao mnoga druga đubriva koja se aktuleno nude na tržištu poljoprivrednim proizvođačima.

Organska i organomineralna đubriva koja preporučuje rEvolucija za primenu u poljoprivrednoj proizvodnji, na prvom mestu, kao bazu imaju stajnjak vrhunskog kvaliteta, a ne različite oblike treseta kao mnoga druga đubriva koja danas dominiraju na tržištu. E sad, pitanje je zašto je to važno? Vi kupujete organska đubriva prvenstveno da bi povećali sadržaj organske materije u zemljištu, jer vam nedostaje stajnjak. Organska materija je od izuzetne važnosti za plodnost zemljišta, i samim tim za rast i razvoj biljaka koje se na istom uzgajaju. Kao njen najadekvatniji izvor smatra se stajnjak. Prema tome, poljoprivredni proizvođači trebaju stajnjak, a ova su đubriva najkvalitetnije rešenje u prevazilaženju nedostatka kvalitetnog stajnjaka. Takođe, celokupna sirovina koja ulazi u ova đubriva je organski certificirana. Sve sirovine daju upotrebljive i efikasne hranjive materije koje se ne mogu isprati iz zemljišta i garantuju dobro usvajanje od strane biljaka bez obzira na vrstu zemljišta. One imaju snažan stimulativni efekat na mikrobiološku aktivnost u zemljištu.

2.
Drugo, organska materija u ovim đubrivima ima naglašenu biološku aktivnost, odnosno sadrži korisne mikroorganizme.

Drugo, organska materija u ovim đubrivima ima naglašenu biološku aktivnost, odnosno sadrži korisne mikroorganizme. Ti mikroorganizmi koje sadrže ova đubriva definišu se kao PGPR - Plant Growth Promoting Rhizobacteria, što bi u prevodu značilo rizobakterije koje promovišu rast biljaka. Praktično, PGPR su rizobakterije koje podstiču rast biljaka, i/ili doprinose jačanju mehanizma njihove prirodne otpornosti na biotske i abiotske faktore, ili direktno kontrolišu patogene. Ovakav pristup obezbeđuje max iskorištavanje hranjiva u ishrani biljke, kao i hranu za zemljište u svrhu očuvanja njegove prirodne plodnosti dugoročno. Prema tome, ovo nisu obična organska i organomineralna đubriva, kao što je to slučaj sa mnogobrojnim proizvodima koji se danas nalaze na tržištu, već jedinstvena i inovativna za bolju poljoprivrednu proizvodnju.

STANDARDNO ORGANSKO PELETIRANO ĐUBRIVOsa izrazito visokim sadržajem mikroorganizama (PGPR)
POČETAK SVEGA
SNAŽNA OSNOVA NA KOJU SE SVE MOŽE GRADITI
ORGANSKO PELETIRANO ĐUBRIVO - specijalističko, jedinstveno sa naglašenim sadržajem fosfora i obogaćeno mikroorganizmima (PGPR)
NAJBOLJI TEMELJ
BEZ PREMCA
LAPHRASSEA - jedinstveno organsko đubrivo nastalo probavom biljne materije od strane larvi, koje stimuliše mikrobiološku aktivnost zemljišta, zahvaljujući prisustvu bakterija i hitina
ORGANOMINERALNO ĐUBRIVO - kombinacije organske i mineralne materije u jednom proizvodu, uz mikroorganizme (PGPR)
BOLJA ISHRANA
ZA BILJKE I ZEMLJIŠTE
SONAR - posebno organomineralno đubrivo formulacije koja trenutno i sporo oslobađa hraniva, uz biološki aktivnu organsku materiju