Uz odgovarajuće zemljište, dobar treset ili supstrat, kvalitetno sjeme i/ili sadni materijal, ishranu i zaštitu, dezinfekcija je postala ključna komponenta održive poljoprivredne proizvodnje. Kod dezinfekcije, veoma je važna i obavezna higijena berbe, žetve, odnosno sakupljanja finalnog proizvoda, ali i postupanja s istim nakon berbe, tokom skladištenja, pakovanja, transporta i distribucije. je jedinstvena i u ovom segmentu, i njena poslednja komponenta obuhvata dezinfekciju. Dezinfekcija rEvolucije ima dva segmenta. Prvi segment je dezinfekcija svega onoga što dolazi u kontakt sa finalnim proizvodom, od ruku berača, ambalaže, transportnih vozila, skladišnih prostora, sortirnica, pakirnica, alata i oruđa, kao i plodova i samih biljaka, i to je ono što smo nazvali dezinfekcija nove generacije. Drugi segment jeste dezinfekcija biljaka i zemljišta, u cilju eliminacije patogenih organizama koji nanose štetu u proizvodnji, bez karence za rad ili berbu.